ul. Rumunská 12, Praha

ul. Rumunská 12, 120 00,
Praha 2, Česká republika

ul. Rumunská 12, 120 00,
Praha 2, Česká republika

Zjistěte, kdy již na povislá oční víčka pomůže jen operace

Zjistěte, kdy již na povislá oční víčka pomůže jen operace

Unavený vzhled, prohlubování vrásek na čele i několik let navíc. To jsou nejčastější komplikace a problémy, které nám spadlá víčka způsobují. A také nejčastější důvod pro hledání vhodného řešení. Zjistěte, co za povislými víčky stojí, jak jim předcházet a kdy vás již čeká plastická operace víček.

Trápí vás pokleslá víčka? Zjistěte, kdy je správný čas na jejich operaci

Spadlá víčka nejsou jen estetickým problémem
Ačkoliv většina žen chce povislá víčka řešit především z estetických důvodů, způsobit nám mohou mnohem více nepříjemností. A to především ve fázi, kdy nám těžká víčka začnou bránit dobrému rozhledu. My se pak snažíme oči více otevírat, což vede nejen k jejich rychlejší únavě, ale také ke vzniku či prohloubení vrásek v okolí očí i na čele a také k někdy trvalé změně mimického výrazu. Ten pak může působit až udiveným dojmem.

Co stojí za vznikem problému a proč nás povislá víčka trápí?

Stejně jako u celé řady zdravotních problémů či kosmetických vad, hraje i u pokleslých víček hlavní roli genetika. Někteří s nimi mají problém již od třiceti, jiným se zase zcela vyhnou. Kůže, která se v oblasti očních víček nachází, je nejtenčím kouskem kůže na celém našem těle. A zároveň se navíc jedná o mimicky nejzatíženější místo obličeje. Právě proto se v okolí očí projevy stárnutí objevují mezi prvními.

  • V první fázi se začnou objevovat vějířky vrásek u zevního koutku oka
  • Později se přidávají také vznikající kožní nadbytky nebo převisy převážně na horních víčkách.
  • Ty navíc bývají často doplněny také o pytle pod očima, které vznikají tlakem tukových váčků na ochabující kruhový oční sval a uvolněnou kůži spodního víčka.
  • A právě kombinace všech zmíněných problémů vede k celé řadě zmíněných komplikací.

Povislá víčka však mohou být způsobena také aktuálními zdravotními problémy. Za jejich vznikem mohou být projevy alergie či hormonálních změn, stejně tak se ale může jednat o příznak onemocnění srdce a cév nebo poruchu funkce ledvin. Spadlých víček by si tak měl všímat také váš praktický lékař a vyloučit jejich vážnější příčiny.

logo

BEAUTYSHAPE Clinic
Klinika estetické medicíny.
Profesionální estetické služby‎, zkušení lékaři, příjemné prostředí, špičkové vybavení.
Pracujeme v oblasti krásy od roku 2004

Naše služby

KONTAKTY

ul. Rumunská 12, 120 00, Praha 2, Česká republika