ul. Rumunská 12, Praha

ul. Rumunská 12, 120 00,
Praha 2, Česká republika

ul. Rumunská 12, 120 00,
Praha 2, Česká republika

Odstranění permanentního make-upu

Odstranění permanentního make-upu

Permanetní make-up je v podstatě to samé jako tetování. Permantetní make- up je zanesen do první vrstvy kůže, zatím co tetování je až ve vrstvě druhé. Proto je odstranění permantetního make-upu méně náročné než odstranění tetování. Důvody k odstranění tetování mohou být jakékoliv. Naštěstí v dnešní době existuje několik způsobů, jak odstranění provést rychle a bezbolestně. Odstranění probíhá díky inovativním technologiím a speciálním odstraňovačům. V Beautyshape Clinic procedura probíhá za pomocí moderních metod, které nepoškodí kůži, ani nezanechávají jizvy.

Je permanentní make-up opravdu stálý?

I když sám název napovídá, že trvalý make-up trvá věčně, pravda je poněkud jiná. Většina procedur, které si pacienti zvolí, není úplně trvalá. PMU obvykle trvá jeden až tři roky v závislosti na specialistovi, který zákrok provedl, ale i na vaší kůži. Také byste se měla po nějaké době rozmyslet, zda jít na korekci, nebo si nechat provést například laserové odstranění tetování. Proto při výběru odborníka mějte vždy na paměti, že pigment bude injekován do vaší pokožky, i když v průběhu času ustupuje.

Jak odstranit tetování permanentního make-upu?

Existuje několik různých způsobů, jak odstranit permanentní make-up, používají se zejména následující metody odstraňování:

  • Solná metoda – solný roztok
  • Dermabraze
  • Laser

Solný roztok

Proces odstranění je podobný jako u tvorbě permanentního make-upu, kdy se na jakoukoliv nežádoucí oblast nanáší pigment, nebo inkoust se solným roztokem. Ten umožňuje odstranění nechtěného make-upu skrz vyjmutí pigmentu z kůže. Roztok je aplikován do svrchních vrstev kůže, přesně do hloubky, ve které pigment nalezneme. Smíchá se zde s pigmentem, je odmítnut tělem a vytlačen zpět na povrch pokožky. Solný roztok může mít silnější i slabší účinek; v závislosti na konkrétní potřebě a situaci může být použit v různé koncentraci.

Dermabraze

Dermabraze je oblíbený postup, jehož hlavním účelem je zlepšit vzhled pokožky. Je to exfoliační metoda, která používá rotující nástroj (kartáček) k odstranění vnějších vrstev kůže.

Laser

Nejběžnějším způsobem odstraňování nežádoucího pigmentu z pokožky je laser, stejně jako u běžných tetování. Vzhledem k vyšší koncentraci rizika se nedoporučuje odstranění tetování laserem, které je mladší než šest měsíců. Je to proto, že pacient bude potřebovat více laserových sezení a laser bude působit násilněji (protože přitahuje více molekul inkoustu).

Jaké jsou nejčastější důvody odstranění permanentního make-upu?

Nejčastější důvody, proč se lidé rozhodnou odstranit pmu jsou následující:

  • Permanentní make-up vypadá velmi „staromódně"
  • Špatně provedený zákrok
  • Pigment, nebo tvar se nehezky mění
  • Sociální důvody
  • Nesprávný tvar (rohy obočí jsou zaoblené)
  • Klientky chtějí změnit styl permanentního make-upu (např. z metody microbladingu na pudrové obočí)
Image

Jak dlouho trvá odstranění tetování?

Zkušenosti s odstraněním tetování jsou různé. Někdy je vyžadováno pouze jedno sezení, jindy zase více v závislosti na typu pleti, oblasti permanentního make-upu a ošetřované oblasti.

Pokud kosmetické tetování pokrývá malou oblast a je obvykle stejné barvy, bude vám pravděpodobně stačit pouze jedno sezení. Procedura trvá od 20 minut do hodiny, ale je obtížné stanovit čas dopředu, protože trvání závisí na více faktorech. Trvalý make-up po zákroku a během několika následujících týdnů postupně zmizí.

Image

Jak vybrat nejlepšího specialistu na odstraňování tetování v praze?

Mějte na paměti, že díky PMU může váš lékař zlepšit, nebo naopak zhoršit váš vzhled.

Pokud je cena odstranění tetování podezřele nízká, doporučujeme vše důkladně prověřit, jelikož dobrý specialista používá drahé vybavení, vysoce kvalitní pigmenty a drahý spotřební materiál.

Jaká je cena odstranění tetování a může být pmu trvale odstraněn?

Stejně jako v případě běžných tetování je odstranění permanentního make-upu rozhodně možné, ale může to vyžadovat nějaký čas. Cena se odvíjí od počtu sezení.

Přijďte se poradit s odborníky Beautyshape kliniky, kteří pracují v hygienických podmínkách a také používají vysoce kvalitní materiály a pigmenty. Jsme vám připraveni pomoct a budeme se na vás těšit!

logo

BEAUTYSHAPE Clinic
Klinika estetické medicíny.
Profesionální estetické služby‎, zkušení lékaři, příjemné prostředí, špičkové vybavení.
Pracujeme v oblasti krásy od roku 2004

Naše služby

KONTAKTY

ul. Rumunská 12, 120 00, Praha 2, Česká republika